Google+ Followers

donderdag 3 januari 2013

De voor en tegens van rubber en/of clear stempels.Zoals de meeste stempelaars wel weten, er zijn rubber stempels en clear stempels. Met clear bedoelen we de "acryl" stempels waar je "doorheen" kan kijken. Wat zijn nu de voor en nadelen van dit soort stempels.
Ik geef hier een persoonlijke mening, hoogst waarschijnlijk zal niet iedereen er zo over denken.
Zelf ben ik een echte rubber fan. Op rubber kan je ieder product gebruiken, StaZon, watervast, niet watervast, etc.. En het meeste wat je gebruikt was je er met water weer af. Ze hebben een hele lange levensduur, en stempelen erg goed. Het nadeel is dat je, zeker de stempels die op een houten blokje zitten, je niet precies kan zien waar je stempelt. Dit is trouwens goed op te lossen met een stempel liniaal.
Het voordeel van de clearstempel is, dat je wel precies kan zien waar je stempelt. De nadelen zijn dat je niet met elk product op een clear stempel kan, ze scheuren wel eens als je ze wilt gebruiken, ze drogen uit.
De levensduur is dan ook minder lang als bij een rubber stempel. De  clear stempel is over het algemeen goedkoper dan een rubberen stempel. De keus is dus geheel aan de koper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten